Så kan du mäta dina framgångar på bästa sätt

För att kunna fira dina framgångar måste du mäta dina framgångar under resans gång. Detta kan självklart göras på massor av olika sätt beroende på vad det är för mål du jobbar mot. Här får du tips på sätt som du kan använda dig av.

9 tips på hur du kan mäta dina framgångar

  1. För dagbok – en sådan enkel sak som att göra små anteckningar om hur du mår, känner dig eller vad du har gjort under dagen är ett toppensätt att mäta hur det går.Mät dina framgångar
  2. Samla in data – detta är nog det allra viktigaste för att du ska kunna följa dina framgångar. Att samla in data kan handa om att regelbundet mäta sin kropp, väga sig, spara kvitton vid inköp, anteckna ner träningsresultat mm. Det finns hur mycket data som helst som du kan samla in!
  3. För statistik över din data – att bara samla in data räcker såklart inte! Du måste göra något med det också. Att sammanställa din data i enkel excelfil är inte svårt och du får svart på vitt hur det går.
  4. Gör ett diagram – att göra ett diagram av statistiken är riktigt kul! Dina framgångar blir ännu tydligare på detta sätt!mät dina framgångar
  5. Ta före- och efterbilder – det finns nog inget effektivare än att ta en förebild och sedan jämföra den med efterbilden. Det gäller inte bara när det kommer till att t ex gå ner i vikt utan kan också användas om du har som mål att rensa eller inreda ditt hem.
  6. Avsätt tid för uppföljning – jag rekommenderar dig att gå igenom dina resultat 1g/vecka. Ha gärna en uppföljningsdag, t ex fredag varje vecka, där du begrundar dina resultat och utvärderar vad som gått bra och vad du istället kan göra annorlunda nästa vecka.mät dina framgångar
  7. Jämför med tidigare resultat – detta är speciellt effektivt om du jobbar mot ett trängningsmål. Var noggrann med att skriva ner vad du klarade av på ditt första träningspass mot ditt mål och stanna ibland upp, t ex 1g/kvartal, och backa bandet och gör samma pass en gång till, med samma vikter som du hade första gången. Du kommer garanterat märka skillnad och det är oerhört motiverande!
  8. Sätt upp delmål på vägen – att nå delmål på vägen mot sitt stora mål är också ett sätt att mäta sina framgångar.mät dina framgångar
  9. Förtydliga dina delmål – hitta på ett sätt att tydligt markera när ett delmål är nått.

Nu är det bara för dig att bestämma vilket sätt som funkar bäst för dig och dina mål! Självklart går det bra att kombinera flera av dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *