Mitt mål – en Capsule Wardrobe som jag älskar

Jag har under flera år varit sugen på att skaffa mig en ”Capsule Wardrobe”. En Caspule Wardrobe innebär att man har ganska få plagg, ca 30-40st, som är genomtänkta och går att kombinera i oändlighet. Du kan läsa mer om vad en Capsule Wardrobe är på bloggen Minirobe.

Anledningen till att jag vill ha en CW är att jag inte gillar att ha en massa kläder som inte passar med något annat i min garderob, även om det var precis så min garderob såg ut innan jag påbörjade min utrensning. Jag vill också göra det enkelt för mig både vad gäller val av outfits men också vad gäller rutinen kring tvätten. Tvätthögen blir ju inte direkt mindre av att man har mycket kläder.

Jag har som sagt varit sugen på detta tidigare men har inte lyckats strukturera upp det hela på ett bra sätt. Denna gång har jag börjat med att göra en tankekarta (jag äääälskar att göra tankekartor) och det känns riktigt bra måste jag säga.

Inser såklart att jag måste köpa lite nya plagg till garderoben men jag tänker inte hasta in i något utan det får ta den tid det tar. Jag rensar inte ut i syfte att köpa nytt direkt!

Idag var tanken att jag skulle fortsätta mitt rensande med att ta tag i tvättstugan. Jag har dock blivit tvungen att ändra om lite i planerna då tvättstugan är belamrad med vår jättestora bäddmadrass. Den måste hänga där och torka ett tag (har tvättats). För att göra det enkelt för mig så hoppar jag därför tillfälligt över tvättstugan och tar tag i nästa rum istället… hallen.

Imorgon är det slut på jullovet! Vi har haft det jättemysigt men nu känner jag verkligen att jag vill komma igång med alla rutiner igen. Våra rutiner kommer ju att förändras en del nu när jag har valt att satsa på ett eget företag och har slutat på mitt ”vanliga” jobb Det ska bli så kul det här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *