Ibland måste man prioritera om

prioritera om

Vi har haft en helt fantastisk helg här hemma. Strålande sol och värme hela helgen. Sånt gör mig riktigt glad, eller rättare sagt… det kan göra mig riktigt glad. Det kan också ge mig ångest och göra mig stressad.

Anledningen till detta är att nu när våren och sommaren är i antågande så får jag så mycket mer att göra. Barnens och min (jag är fotbollstränare för ett flicklag) fotbollssäsong drar igång på allvar och vi får minst dubbelt så mycket att göra här hemma nu när trädgården också sätter fart. Jag får helt plötsligt mycket mer på min att göra-lista och det stressar mig. Jag priotoriterar mitt jobb och min träning högt året runt, men nu när solen och värmen kommer så vill jag inte sitta inne. Jag behöver komma ut för att må bra.

I helgen när det var sådär fint ute så borde jag ha suttit inne och jobbat men jag valde att prioritera ner det och istället gå ut och fixa med trädgården. Det var så skräpigt och stökigt i vår trädgård och det retade mig varje gång jag var ute, speciellt när jag hade varit iväg och kom hem och möttes av alla måsten som jag borde ta tag i i trädgården.

På grund av detta så valde jag också att börja med att fixa i ordning på framsidan som ju är det första man ser när man kommer hem. Jag rensade ogräs, blåste bort löv, krattade gräs, samlade ihop nedfallna grenar och klippte ner blommorna. Det är så himla skönt nu är det är gjort! Det ger mig energi till att orka ta tag i jobb och träning som vanligt.

prioritera om
Än så länge ser rabatterna inte mycket ut för världen.

prioritera om

prioritera om
Snart väller här över av jättedaggkåpa och rosor.
prioritera om
Tulpanerna är på gång!

Ibland måste man göra så, ändra om i sina prioriteringar. Speciellt om det är något som hänger över en och irriterar. Lika bra att ta tag i det och få det gjort!

Nu när det mesta är gjort ute så kan jag fortsätta med trädgårdsfixet mer som små pauser under min jobbdag. Jobbet har flyttat upp på priolistan igen… halleluja!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *