Dress for success – den röda tråden

Nu när jag har börjat rensa i min garderob har jag verkligen funderat kring det här med att jag i stort sett aldrig köper kläder som jag verkligen trivs i och vad det i sin tur gör med min självkänsla. Jag har kommit fram till att det så klart är viktigt att man tycker om sig själv precis som man är oavsett vad man har på sig för kläder, men samtidigt så är kläderna ett sätt att uttrycka sig och ett sätt att visa vem man är. Förvirrande… ja lite kanske, i alla fall för mig!

Om jag nu ändå ska byta ut min garderob vad är det jag måste göra annorlunda denna gång? För det första vill jag verkligen hitta någon typ av stil, en röd tråd. Här har jag valt att använda mig av Pinterest. Har helt enkelt pinnat en massa oufits som jag gillar. När jag sedan går tillbaka och tittar på bilderna så hittar jag faktiskt ett par röda trådar.

  1. Jag gillar vida byxor
  2. jag gillar sneakers
  3. jag gillar ”trasiga” jeans
  4. jag gillar tydligen svart och andra mörka färger som vinrött, marinblått och olivgrönt… det hade jag faktiskt ingen aning om och det lustiga är att jag inte har mycket svart i min garderob alls
  5. jag gillar kavajer
  6. jag gillar enkla grafiska smycken
  7. jag gillar mellanlångt blont hår

Jag har också funderat på vilka kläder det är jag mår bra i. För mig är det helt klart sport/träningskläder som jag mår allra bäst i. När jag sätter på mig mina träningskläder känner jag mig pigg och stark och jag mår skitbra! Med andra ord borde jag nog satsa på en relativt sportig garderob.

För att få lite experthjälp med mina klädproblem så har jag hoppat på en nyårsutmaning hos Dress by heart. Kolla gärna in Jenny Tufvessons fina hemsida och allt hon har att erbjuda!

Har din garderob en tydlig röd tråd och vilken är det i sådant fall?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *