Det är jag som bestämmer hur min dag ska bli!

 

Vaknade upp i morse med en känsla av att det inte kändes så kul.

Jag är en person som tycker om förändring titt som tätt och just idag slogs jag av tanken att det inte händer något. Så här blir det för mig ibland. Jag vill ha in något roligt och spännande. Kanske en resa att se fram emot, ett genombrott på företagsfronten eller något annat roligt. Jag vet inte riktigt vad det är jag vill ha egentligen. Eller jo… jag vet vad problemet är… jag känner mig ensam!

Nuförtiden så sitter jag ju hemma och arbetar i min ensamhet. Har ingen att bolla idéer med, ingen att prata med, ingen att inspireras av. För mig personligen så blir det inte samma sak att ha kontakt med människor på nätet.

Nu när jag väl kommit underfund med vad det egentliga problemet är så är det så mycket lättare att göra något åt det. Idag tänker jag därför att jag skulle undersöka möjligheterna till att träffa andra som håller på med samma sak som jag. Genast känns dagen mycket roligare!

Innan jag kom på vad grundproblemet till min tråkkänsla var så bestämde jag mig också för att inte fastna i den känslan hela dagen utan istället fokusera på vardagens små guldkorn. Som att jag till exempel har ett roligt åtagande ikväll med ett fotbollslag (Flickor 05/06) som är i behov av mental träning. Att få snacka mental träning är ju bland det bästa jag vet… och dessutom får jag ju träffa lite folk.
Eller som att tänka ”Vad skönt att han är så coollugn” när tonårssonen fortfarande sitter hemma i soffan trots att han börjar skolan om 10 minuter. Både hans och min morgon blev lite trevligare av den tanken än om jag hade gått på honom och börjat tjata om att han ska skynda sig på. Jag tror att han hann till skolan i tid också.

Jag känner mig redan mycket gladare! Att ta ett aktivt beslut i att inte fastna i ett negativt tänk kan verkligen förändra ens dag!

Med andra ord så har nog även denna fredag alla möjligheter i världen att bli en toppendag! Eller vad tror du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *