Declutter Challenge-hallen

Ny vecka, nytt rensningsområde!

Hallen är ett av de viktigaste områdena att ha ordning på tycker jag. Det är ju hallen som man möts av allra först när man kommer hem. För att det ska kunna vara ordning och reda i hallen så gäller det att man inte har för mycket saker och att de saker man väljer att ha kvar har sin plats. I vår familj är vi 5 personer, varav 3 barn, så även om vi rensar ut så är det mycket saker som behöver förvaras här.

I och med att jag tycker att hallen är så viktig så har vi faktiskt hyfsad bra ordning där redan idag. Det stora problemet ligger inte i att vi har mycket saker, även om en utrensning kommer göra det ännu bättre, utan problemet ligger i att barnen och min make inte hänger/ställer sina saker där de ska vara… det är den bistra sanningen! Jag är också fullt medveten om att jag inte kan ändra på andras beteenden om de inte är med på noterna.

Fokus i hallen kommer i alla fall vara följande:

  1. rensa ut
  2. gör det lätt att säsongsanpassa
  3. komplettera/ändra på rutiner/saker som inte fungerar idag
  4. var sak på sin plats

  Skridskorna måste få ett bättre hem än under trappan!

Jag ser verkligen fram emot att mötas av ännu bättre ordning när jag kommer hem om dagarna! Nu kör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *