Morgonen sätter tonen – hur väljer du att börja din dag?

Morgonen är nog dygnets viktigaste del för mig. Dels så ger morgonen mig en chans till egentid, eftersom jag går upp mycket tidigare än resten av familjen, men det är också på morgonen som jag sätter tonen för hur resten av min dag ska bli.
I perioder, speciellt vid pms, händer det att jag vaknar och innan jag ens har hunnit upp ur sängen har de negativa tankarna börjat mala ”Gud, vilken tråkig dag”, ”det händer aldrig något roligt”, ”jag vill inte gå upp”, ”faaaan, vad det är stökigt”. Känner du igen dig? Händer det dig också?

Jag kan nästan garantera att efter en sådan början på dagen så blir resten av dagen bara skit!

Vad ska man då göra? Jag har som en regel för mig själv att jag inte går upp ur sängen förrän jag har hittat en positiv känsla. Det går oftast ganska snabbt att ställa in mina tankar på positiva saker, mycket beroende på hur jag avslutade kvällen innan (jag kommer skriva ett inlägg om min kvällsrutin lite längre fram), men ibland är det nästintill omöjligt, pms som sagt var. Vid sådana tillfällen brukar jag ge mig själv tid att istället gå upp och skriva av mig alla tråkiga, jobbiga och ångestfyllda tankar. Efter att jag har skrivit så väljer jag att acceptera att ”jaha, det är en sån dag idag. Det är ok det med, det kommer att gå över!”

På morgonen ser jag också till att få en dos av sådant som jag tycker är roligt. Det kan t ex handla om att jobba med bloggen, träna, ta en prommis, se ett inspirerande klipp på Youtube eller läsa i en inspirerande bok. Något som får igång mig helt enkelt!

Hur börjar du din dag? Finns det ”room for improvement”??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *